Go to the Club of Amsterdam - PressCorner


PRESS RELEASE - PERSBERICHT

If you wish to receive our press releases, please send an email to:
press@clubofamsterdam.com (subject: subscribe press releases)


For information in English, please visit: http://www.clubofamsterdam.comVoorkomen is beter dan genezen
Grote veranderingen in de gezondheidszorg

Op 28 mei 2003 heeft de Club of Amsterdam een debat met als onderwerp the future of Medicine - The Patient Experience.

De wijze waarop gezondheidszorg zal worden gegeven en gefinancierd zal het komende decennium sterk veranderen. E-health, Telemedicine, self-monitoring van gezondheid en genomics zijn drijvende krachten achter deze veranderingen. Maar welke van deze ontwikkelingen zal nu echt bijdragen aan een positievere ervaring voor de patiŽnt? Wat is nodig om een bezoek aan een ziekenhuis positiever te ervaren in de toekomst?


Belangrijke technologische ontwikkelingen voor de gezondheidszorg kunnen verwacht worden vanuit de hoek van de ruimtevaart. In het Kader van het Aurora programma doet ESA onderzoek naar lang durende missies in geÔsoleerde omgevingen om een bemande reis naar Mars voor te bereiden. Telemedicine en self-monitoring van gezondheid zijn sleutelfactoren voor een succesvolle missie.

Andere ontwikkelingen vinden plaats op het gebied van genomics. Genomics zal een verschuiving veroorzaken van genezen van ziektes naar voorkomen van ziektes. Het kennen van een aantal eigenschappen van het eigen genetische profiel zal voor veel mensen een grote aanleiding zijn voor "living up to your genes." Het verbinden en vergelijken van het persoonlijke genetische profiel met wereldwijde medische databases zullen leiden tot een meer rationele en gestandaardiseerde vorm van geneeskunde.

Ook op organisatiekundig gebied zullen er een aantal dingen veranderen. Als gevolg van ontwikkelingen in de ICT sector zal het aanpassingsvermogen aan deze ontwikkelingen essentieel zijn voor het overleven van alle spelers in de healthcare business. Transacties, online services en uitwisseling van informatie zullen traditionele procedures vervangen. Nieuwe kleine flexibele organisaties zouden de race kunnen winnen van de grote bureaucratisch organisaties, omdat ze zich sneller aanpassen aan de vraag naar service en snelheid.

PatiŽnten in de toekomst zullen meer zorg zelf moeten betalen. Hierdoor zullen veel patiŽnten kritischer worden op de kwaliteit van de zorg en zullen zij vragen om zorg op maat. Het medische systeem bestaande uit doctoren, ziekenhuizen en verzekeraars is echter nog niet voorbereid op een kritisch en veeleisend publiek.

Tijdens het debat van de Club of Amsterdam zullen deze ontwikkelingen en de achtergronden kritisch worden bekeken. De inleiders van de discussie zijn Oliver Angerer (Human Exploration Science Coordinator, European Space Agency) en Chris de Bruijn (Scientific Coordination, European Institute of Molecular Medicine).

Vervolgens zal het forum in interactie met het publiek ingaan op de ervaring van de patiŽnt in relatie tot deze ontwikkelingen. Welke van deze ontwikkelingen zullen bijdragen aan een positievere ervaring voor de patiŽnt? Wat is nodig om een bezoek aan een ziekenhuis positiever te ervaren in de toekomst? Ronald Schreuder (CEO, STG/Health Management Forum)
, Rik Riemens, Consultant, Achmea Healthcare and Wouter Keijser, MD, Medical Director, dokterdokter.nl, Board Member, Dutch Patient and Consumer Federation (NPCF) zal tijdens de discussie de toekomstonderzoekers van de gezondheidszorg vertegenwoordigen. Bernard Vast (Healthcare ICT Specialist, 2Cure) is discussieleider van deze avond.

De Club of Amsterdam (http://www.clubofamsterdam.com), is een internationale denktank die een brug slaat tussen de rollen van industrie, onderwijs en wetenschap in de snel veranderende maatschappij. De Club of Amsterdam heeft reeds meerdere succesvolle discussiebijeenkomsten gehouden, met als onderwerpen onder andere nanotechnologie en de toekomst van de wereldeconomie. Komende bijeenkomst richt zij zich senioren en technologie van de toekomst.

#-#-#-#

De voertaal is Engels.

Meer informatie vindt u op http://www.clubofamsterdam.com

Club of Amsterdam
c/o Sonaris Consulting
Felix Bopp
Oude Haagseweg 69 A-2
1066 DC Amsterdam
The Netherlands
Phone +31-20-615 4487
Mobile +31-653-295700
press@clubofamsterdam.com
http://www.clubofamsterdam.com

De Club of Amsterdam biedt voor haar bijeenkomsten mogelijkheden voor persaccreditatie. Daarvoor kunt u contact opnemen via press@clubofamsterdam.com

the future of Medicine
The Patient Experience

Date: Wednesday, May 28, 2003, 18:30-22:15
For information about the VIP Reception (17:30-19:00), please visit the Ticket Corner
Where: PriceWaterhouseCoopers, Prins Bernhardplein 200, Amsterdam [next to Amstelstation]

Kaarten zijn online verkrijbaar of aan de balie (behalve VIP en kortingskaarten):
Kaarten: Ä 69,- online / Ä 79,- aan de deur.
VIP kaarten: Ä 119,- online.
Studenten betalen: Ä 25,- online / Ä 29,- aan de deur.
Discount kaarten (for members of: IPAN, NGI, The Future Society): Ä 59,- online / Ä 79,- aan de deur.

De online Ticket Corner vindt u op:

http://www.clubofamsterdam.com/ticketcorner.html


Evenementen van the Club of Amsterdam:
Woensdag, 28 mei 2003: the future of Medicine
Woensdag, 25 juni 2003: Re-inventing Democracies for the Future

If you would like to subscribe to the Club of Amsterdam Press Releases, please send an email to press@clubofamsterdam.com (Subject: subscribe press releases)
If you wish to unsubscribe, then you can send us an email to press@clubofamsterdam.com with the exact email address you want to unsubscribe. (Subject: unsubscribe press releases)

Go to the Club of Amsterdam - PressCorner