.Go to the Club of Amsterdam - Press Corner


PRESS RELEASE - PERSBERICHT

We selected your email address from public sources as one of the contact addresses of your organization or from a source, which identified you as a member of the media and therefore we send you this press release. If this is not correct, or if you do not wish to receive any further information such as press releases from us in the future, please unsubscribe at:
http://www.ymlp.com/unsubscribe.php?PressClubofAmsterdam
Subscription to our press releases at:
http://www.clubofamsterdam.com/pressregistration.htm

U ontvangt dit persbericht omdat uw e-mail adres door ons is geselecteerd uit openbare bronnen als één van de contactadressen van uw organisatie of uit een bron die aangeeft dat u als persoon deel uitmaakt van de media.
Indien dit onverhoopt niet juist is, of indien u in de toekomst geen persberichten of andere informatie meer van ons wilt ontvangen, stuur dan s.v.p. unsubscribe at: http://www.ymlp.com/unsubscribe.php?PressClubofAmsterdam
Subscription to our press releases at:
http://www.clubofamsterdam.com/pressregistration.htm


For information in English, please visit: http://www.clubofamsterdam.comð Sign up to the Club Amsterdam Journal for free!


PRESS RELEASE - PERSBERICHT

De brandstofproblemen opgelost?

Op 31 maart 2004 heeft de Club of Amsterdam een debat met als onderwerp "the future of Energy - the Hydrogen Economy?"

Energie is het levensbloed van onze samenleving en economie. Onze welvaart is afhankelijk van een voldoende en ononderbroken stroom van energie. We zien het zelfs als vanzelfsprekend dat de vraag naar energie ieder jaar toeneemt. Echter onze energie verbruik hangt samen met vervuiling en eindige resources zoals olie en kool. Groene energie en schone brandstoffen worden gezien als de oplossing voor de toekomst. Wat zijn de problemen met het implementeren van deze technieken? Hoe gaat onze samenleving de transitie maken? Welke problemen moeten er overkomen worden en hoe lang gaat de transitie duren?

Verschillende problemen hangen samen met het huidige energiesysteem. De prijzen van olie zijn in grote mate bepalend voor de stemming op de beurs, er is een te hoge CO2 uitstoot en de fossiele brandstof is geen onuitputtelijke bron van energie. Wetenschappers, bedrijven en politici proberen al een geruime tijd om deze problemen op te lossen. 

Hydrogen fuel cells worden door velen gezien als de oplossing voor de 21e eeuw. Deze cellen zouden het mogelijk moeten maken om schoon en efficiënt energie te produceren. Brandstofcellen zullen in de toekomst voor veel toepassingen gebruikt kunnen worden. Kleine cellen kunnen bijvoorbeeld gebruikt worden in mobiele telefoons en laptops. Grotere kunnen enerzijds worden gebruikt voor auto’s, schepen en andere voertuigen en anderzijds in allerlei industriële toepassingen.

In combinatie met groene energie bronnen als biogas, wind, zon lijkt de nieuwe technologie een goed alternatief. Een aantal grote vragen blijven openstaan: Hoe veilig is de nieuwe technologie, hoe economisch is de nieuwe technologie, wat voor infrastructuur hebben wij nodig voor de nieuwe technologie en kan de nieuwe technologie de snel groeiende vraag naar energie ook leveren? Wat zijn onze alternatieven? Moeten we bijvoorbeeld als samenleving niet minder energie verbruiken?

Tijdens het debat van de Club of Amsterdam zullen deze ontwikkelingen en de achtergronden kritisch worden bekeken. De inleiders van de discussie zijn Rob van Hattum (Hoofd Wetenschappelijke Programma’s, VPRO televisie), Huub Dubbelman (DaimlerChrysler), Kees Daey Ouwens (Professor, TU Eindhoven), ir. Ludo Candries, Managing Director, Energo, Belgium en Kas Hemmes, Projectleader, VG2 [the greening of gas], associate professor, TU Delft. Karel van der Poel (Co-founder, CEO, Mirror42) is discussieleider van deze avond.#-#-#-#

De voertaal is Engels.


De Club of Amsterdam biedt voor haar bijeenkomsten mogelijkheden voor persaccreditatie.
Daarvoor kunt u contact opnemen via press@clubofamsterdam.com

Club of Amsterdam about
the future of Energy - the Hydrogen Economy?
Datum: woensdag, 31 maart 2004, 18:30-22:15
Meer informatie over de VIP receptie (17:30-19:00) kunt u vinden op de Ticket Corner
Plaats: PricewaterhouseCoopers, Prins Bernhardplein 200, Amsterdam [naast het Amstelstation]

Kaarten zijn online verkrijbaar of aan de balie (behalve VIP en kortingskaarten):
Kaarten: € 79,- online / € 89,- aan de deur.
VIP kaarten: € 129,- online.
Studenten betalen: € 25,- online / € 29,- aan de deur. Om in aanmerking te komen voor de studentenkorting dient de student jonger te zijn dan 30 jaar.
Discount kaarten (voor leden van: IPAN, NGI, The World Future Society, PricewaterhouseCoopers): € 69,- online / € 89,- aan de deur.
De online Ticket Corner vindt u op: http://www.clubofamsterdam.com/ticketcorner.html

De Club of Amsterdam (http://www.clubofamsterdam.com) is een onafhankelijke, internationale denktank die een brug slaat tussen de rollen van industrie, onderwijs en wetenschap in de snel veranderende maatschappij. De Club of Amsterdam heeft reeds meerdere succesvolle discussiebijeenkomsten gehouden, met als onderwerpen onder andere nanotechnologie, de toekomst van mobiliteit en de toekomst van de wereldeconomie.

#-#-#-#

De voertaal is Engels.

Meer informatie vindt u op http://www.clubofamsterdam.com

ð More information in the Club Amsterdam Journal


Club of Amsterdam
c/o Sonaris Consulting
Felix Bopp
Oude Haagseweg 69 A-2
1066 DC Amsterdam
The Netherlands
Phone +31-20-615 4487
Mobile +31-653-295700
press@clubofamsterdam.com
http://www.clubofamsterdam.com/

.Go to the Club of Amsterdam - Press Corner