.Go to the Club of Amsterdam - Press Corner


PRESS RELEASE - PERSBERICHT

We selected your email address from public sources as one of the contact addresses of your organization or from a source, which identified you as a member of the media and therefore we send you this press release. If this is not correct, or if you do not wish to receive any further information such as press releases from us in the future, please unsubscribe at:
http://www.ymlp.com/unsubscribe.php?PressClubofAmsterdam
Subscription to our press releases at:
http://www.clubofamsterdam.com/pressregistration.htm

U ontvangt dit persbericht omdat uw e-mail adres door ons is geselecteerd uit openbare bronnen als één van de contactadressen van uw organisatie of uit een bron die aangeeft dat u als persoon deel uitmaakt van de media. Indien dit onverhoopt niet juist is, of indien u in de toekomst geen persberichten of andere informatie meer van ons wilt ontvangen, stuur dan s.v.p.
unsubscribe at: http://www.ymlp.com/unsubscribe.php?PressClubofAmsterdam
Subscription to our press releases at:
http://www.clubofamsterdam.com/pressregistration.htm


For information in English, please visit: http://www.clubofamsterdam.comð Sign up to the Club Amsterdam Journal for free!

PRESS RELEASE - PERSBERICHT

De Media, een middel zonder doel?


Op 27 november 2003 heeft de Club of Amsterdam een debat met als onderwerp the future of the Media & Entertainment Industry.

Eén van werelds grootste bedrijfssectoren is compleet de weg kwijt. Er zijn vele scenario's voor de toekomst van de media. Toch lijken de meeste scenario's conflicterend te zijn. Het ontbreken van een visie voor de toekomst laat de hele sector op een complete chaos lijken. Wat moet de media doen om een stabiele sector te worden? Willen we eigenlijk wel dat de media een stabiele sector wordt? En is het een optie om terug te gaan naar die goede oude tijd?

In de media zijn er verschillende ontwikkelingen die het moeilijk maken om een visie voor de toekomst te ontwikkelen voor een media bedrijf. Niet werkende business modellen, concurrentievervalsing, nieuwe technologieën en de opkomst van gratis media kunnen samen leiden tot diverse scenario's.

Business modellen lijken niet goed meer te werken in de media sector. AOL-Time Warner had in 2002 een verlies van 90 miljard dollar. Dit is het grootste verlies van een media bedrijf in de geschiedenis. De platenindustrie heeft een business model waarin de eigen klanten voor het gerecht worden gesleept. Is de platenindustrie gek geworden?

De overheid zou in theorie een betrouwbare partner moeten zijn voor private investeerders en hen niet Europa uit moeten jagen. Hoe zou de verhouding moeten zijn tussen publiek en privaat gefinancierde organisaties in de media? De BBC wordt publiek gefinancierd (4,3 miljard euro) en wordt ook wel een broadcasting gorilla genoemd. Door haar activiteiten maakt ze het zelfs voor bedrijven buiten de UK moeilijk om een commerciële nieuwssite in de lucht te houden. Hoe groot zou een organisatie als de BBC eigenlijk mogen zijn?

Vele open vragen kenmerken de situatie waarin de media zit. Op het moment lijkt de media een middel zonder doel. Een visie ontwikkelen is een grote en belangrijke uitdaging voor deze sector. Tijdens het debat van de Club of Amsterdam zullen deze ontwikkelingen en de achtergronden kritisch worden bekeken. De inleiders van de discussie zijn Michel Mol (Internet Coördinator, NOS), Gerd Leonhard (Futurist voor muziekindustrie, voormalig directeur van licensemusic.com, USA/ Zwitserland) en James M. Dorsey (Buitenland Correspondent, The Wall Street Journal, Turkije).

Vervolgens zal het forum in interactie met het publiek ingaan op de inleidingen van de drie sprekers. Wat moeten we doen om een gezonde media sector te ontwikkelen? De leden van het forum zijn Monique van Dusseldorp (New Media Consultant) en John M. Middelweerd (Partner binnen PricewaterhouseCoopers, Audit practice). Jonathan Marks (Creative Media Consultants) is discussieleider van deze avond.#-#-#-#

De voertaal is Engels.


De Club of Amsterdam biedt voor haar bijeenkomsten mogelijkheden voor persaccreditatie. Daarvoor kunt u contact opnemen via
press@clubofamsterdam.com

Club of Amsterdam about
the future of the Media & Entertainment Industry
Datum: donderdag, 27 november 2003, 18:30-22:15
Meer informatie over de VIP receptie (17:30-19:00) kunt u vinden op de Ticket Corner
Plaats: PricewaterhouseCoopers, Prins Bernhardplein 200, Amsterdam [naast het Amstelstation]

Kaarten zijn online verkrijbaar of aan de balie (behalve VIP en kortingskaarten):
Kaarten: € 79,- online / € 89,- aan de deur.
VIP kaarten: € 129,- online.
Studenten betalen: € 25,- online / € 29,- aan de deur. Om in aanmerking te komen voor de studentenkorting dient de student jonger te zijn dan 30 jaar.
Discount kaarten (voor leden van: IPAN, NGI, Immovator, The World Future Society, PricewaterhouseCoopers): € 69,- online / € 89,- aan de deur.
De online Ticket Corner vindt u op: http://www.clubofamsterdam.com/ticketcorner.html

De Club of Amsterdam (http://www.clubofamsterdam.com) is een onafhankelijke, internationale denktank die een brug slaat tussen de rollen van industrie, onderwijs en wetenschap in de snel veranderende maatschappij. De Club of Amsterdam heeft reeds meerdere succesvolle discussiebijeenkomsten gehouden, met als onderwerpen onder andere nanotechnologie, de toekomst van mobiliteit en de toekomst van de wereldeconomie.

#-#-#-#

De voertaal is Engels.
Meer informatie vindt u op http://www.clubofamsterdam.com

ð See also Club Amsterdam Journal, November 2003, Issue 12

Club of Amsterdam
c/o Sonaris Consulting
Felix Bopp
Oude Haagseweg 69 A-2
1066 DC Amsterdam
The Netherlands
Phone +31-20-615 4487
Mobile +31-653-295700
press@clubofamsterdam.com
http://www.clubofamsterdam.com

.Go to the Club of Amsterdam - Press Corner